Uczestnicy zakończyli Kurs „Kucharz małej gastronomi z podstawami organizacji usług cateringowych i modułem baristy „
Głównym celem kursu jest zdobycie umiejętności sporządzania potraw w określonym czasie oraz w odpowiednich warunkach sanitarno- higienicznych z zastosowaniem zasad racjonalnego żywienia, zapoznanie uczestników z zagadnieniami dotyczącymi pracy na stanowisku baristy. Osiągnięcie tego celu jest możliwe poprzez realizację zagadnień tematycznych głównie z zakresu technologii gastronomicznej z towaroznawstwem uzupełnionych o podstawowe wiadomości z zakresu nauki o zasadach żywienia człowieka, higieny zawodowej i wybranych aspektów obsługi konsumenta. Kurs ma na celu nabycie przez uczestników umiejętności niezbędnych do pracy w małej gastronomii, tj. przyrządzania i dekorowania potraw, sporządzania ciast, zasad dekorowania stołów, sal oraz organizacji różnych przyjęć okolicznościowych a także pracy jako barista.
dotyczące działalności gospodarczej:
dotyczące spółdzielczości socjalnej: